21 oktober 2007

MENU VROUWENAVOND - 30 NOVEMBER

Rekening houdende met allerlei parameters stel ik onderstaande menu voor:

Champagne met eerste mondvullertjes

Mousse van Barendrechtse bloemkool en spruitjes met gebakken appeltjes en spek
Gekookte jumbomossels op een fris tomatensausje verrijkt met olivio trevi en pesto
Pittig gemarineerde inktvis met rode ui, Spaans pepertje en koriander

Kort gegrild Sint-Jacobsvruchtje op lookspinazie met basilicum
Wilde bospaddestoel opgevuld met het beste van het lam en groene kruiden
Soepje van rood Brussels lof met breydelham en zwarte truffel

Roulade van gerookte Schotse zalm met geitenkaas op een coulis van granny smith

Sorbet van ....

Licht gepekelde speenvarkenrug met saus van oude port en dragon, krokant bladerdeegje met gecaramelliseerde groentjes en in olijfolie gemarineerde ratte aardappelpartjes

Chocoladebloem opgevuld met 2 soorten chocolademousse
Bolletje bailysijs met chocoladeschilfers
Stukje lauwe moellieux van chocolade

Koffie met (huisgemaakte) koekjes

5 opmerkingen:

Anoniem zei

prachtige menu: gaan we ons echter niet in de problemen brengen met die patatjes? gezien onze vorige ervaring met dat baktoestel...en huisgemaakte koekjes?

Anoniem zei

anonieme reactie is van HC Alain

Anoniem zei

Het zijn eigenlijk die voorgekookte partjes, van een paar kookavonden geleden. Ik voorzie te bakken (bruinen)pannen en indien nodig qua planning in de oven te zetten...dank voor de reactie

HC Beni

Anoniem zei

Beni,
we zouden beter al eens kijken wie wat zal klaar maken en hoeveel tijd en welke toestellen daarbij nodig zijn...Misschien moet iedereen een schema maken met het toestel en het tijdsgebruik ervan.
mijn schema :
20' koken = 1 vuur
10' appelen,spek bakken.Alles kan op voorhand;dus geen tijd voorzien voor mij
Ik wil gerust nog andere dingen doen,meehelpen,borden dresseren...
Ik foefel wel dat ik er om 12u al kan zijn of vroeger...
misschien kunnen sommigen reeds dingen thuis klaar maken.In ieder geval moeten we toch een tijdschema van iedereen in elkaar boksen.
Het menu ziet er doenbaar uit maar dan zullen we een draaiboekje moeten hebben.Probeer van iedereen het schema te krijgen en dan steken we ons kopjes een beetje samen.Ik heb begrepen dat Alain ook wel wat tijd heeft...dus ...laat ons samen komen.
Misschien moeten we een beoordelingsblad voorzien zodat de vrouwen commentaar en "opbouwende" kritiek kunnen geven.Dit helpt ons ook om evolueren naar....the sky is not the limit.
Ik heb nog wel wat info hieromtrend liggen:garnering,kleurschakering,dresseren,°t van de gerechten,smaak,gaarheid...
Allez,laat iets weten en zet er maar wat druk achter.We moeten "ons" vrouwen nu eens op een andere manier imponeren....
Doei,DDR

Unknown zei

Allemaal,

het menu ziet er inderdaad prachtig uit, misschien "te schoon om waar te zijn". Ik kan mij niet ontdoen van het feit dat ik dit een beetje "over the top" vind. Ik begrijp dat we graag een tandje bijsteken omdat onze club-meter komt en omdat onze vrouwen meekomen, maar lopen we hier niet van stapel ? 4 gangen met verschillende items per gang met sommige zaken die we nog nooit hebben uitgeprobeerd in een keuken waar we met moeite met 10 personen kunnen staan ? Is dit niet iets te ambitieus ?

Kunnen we het niet bij 1 voorgerecht, 1 hoofdgerecht en 1 dessert houden ? Hapjes en een sorbet zijn uiteraard geen probleem. Misschien kunnen we dan wat meegenieten van de aanwezigheid van onze vrouwen.

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben uiteraard enorm opgetogen met dit idee, maar we moeten ons niet voordoen voor meesterkoks. We zijn nog maar juist begonnen, niet ?