09 oktober 2007

MENU 5

Het "wereld"menu voor vrijdag:

Amerikaanse Brandywine-mix als apero
Mini Brussels lofsoepje met zure room en Breydelham
Parijse champignons opgevuld met lamsgehakt en groene kruiden
Mousse van Barendrechtse bloemkool en spruitjes

Oosters slaatje met soja, Chinese komkommer en levend gekookte rivierkreeftjes met een lichte vinaigrette van sesam en banyulsazijn

Saltimbocca alla romana met blini's van patata rossa en salie
(een klassieker uit de betere Italiaanse keuken met een HC tint)

Moelleux van Berlijnse pompoen met gehakte walnoten en huisbereid* kaneelijs


*Voor het bereiden van de kaneelijsroom hebben we 2 ijsmachines nodig. HC-Alain heeft er één en brengt die mee. Wie nog één kan meebrengen....gelieve asap een seintje te geven naar Beni (0475 / 36 32 94 of beni@happycookers.be)

Ik voorzie een hardwerkende avond , want de aangeboden gerechtjes zijn arbeidsintensief en vergen hier en daar wat extra concentratie.
Een testje voor ons "etinge" van 2008?

Tot vrijdag!