HC Alexander getuigt....
Op zoek naar een uitstekend Italiaans restaurant?
Dan moet je beslist eens naar Il Mondo di Miccoli.
De blinkende bolides op de parking van het restaurant Il Mondo di Miccoli doen een culinaire hotspot vermoeden. In een vorig leven stond dit restaurant, gevestigd in een oude gerestaureerde hoeve, in de Zone09/-restogids vermeld als Te Lande. Bij een nieuwe eigenaar hoort een nieuwe naam. De nieuwe chef heeft Italiaanse en culinaire roots want hij is de zoon van de eigenaar en chef van restaurant Sabatini in Sint-Martens-Latem.
Het interieur blijkt weinig veranderd. Nog steeds dezelfde sobere chic in grijzige tinten en met een herkenbare Flamant-invloed: houten vloeren, houten tafeltjes, zwarte lederen fauteuilstoelen, discrete sfeerverlichting. We openen met een glas bubbels, vergezeld van een heerlijk hapje. Op de kaart staan slechts een beperkt aantal gerechten, ingedeeld in primi, pasta’s, vis, vlees en desserts. Foie gras, zalm en scampi zetten de toon. Het duurt niet lang voor we van één van de jonge kelnerinnen, gekleed in modieus zwart, ons tussengerecht krijgen: tortelloni Alfredo (specialiteit van het huis) met vulling van ricotta en spinazie en saus van gorgonzola en parmezaan. Klassiek Italiaans en zeer smaakvol. Terwijl steeds meer schoon volk zich een plaatsje zoekt in het restaurant krijgen wij onze hoofdgerechten. De borden op onze tafel ogen indrukwekkend. Als dessert krijgen wij een overheerlijke tiramisu. We besluiten onze all Italian smaakvolle maaltijd met een espresso.
Een van de tafelgenoten omschreef Il Mondo di Miccoli als de beste Italiaan van Oost-Vlaanderen.
Omwille van het succes is tijdig reserveren (zeker in het weekend) aangewezen.
Il Mondo di Miccoli: Baron de Gieylaan 112, 9840 De Pinte. 09 222 23 75
Andere Happy Cookers die een recent restaurantbezoek willen beschrijven (ook negatieve ervaringen zijn welkom) kunnen dit doorsturen naar Beni.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten